luni, 28 februarie 2011

Daca aleg Kindle, ce tip de Kindle sa aleg ?

(Cei care cauta carti pt Kindle gasesc aici in romana, aici si aici in engleza.)

Acesta sunt variantele:



Kindle Wi-Fi - 6" - 139 $
 Avantaj: e cel mai ieftin. Comandat de pe Amazon pana in Romania transportul e cam 20$ si cu  24% TVA cu tot iese cam la 600 de RON +/-, in functie de cursul dolarului.
Se poate cumpara si direct din Romania, fie de la Elefant.ro, fie de la eMAG.

Update: varianta Kindle Wi-Fi cu reclame (in meniu si screen saver, nu la citit) e si mai ieftina: 114 $

Kindle 3G - Free 3G + Wi-Fi - 6" - 189 $
Avantaj: ai internet gratis in mare parte a lumii:
acces Amazon & Wikipedia in circa 100 de tari 
plus web browsing in circa 60 de tari  printre care si Romania
Comandat de pe Amazon, cu transport si TVA cu tot iese cam la 800 si ceva de RON.
Si el se poate cumpara direct din Romania, fie de la Elefant.ro, fie de la eMAG.

Kindle DX -Free 3G - 9.7"- 379 $
Avantaj: ecranul mult mai mare - cu peste 50%.
Pacat ca si pretul e mult mai mare - cam dublu...
Folositor pentru PDF-uri cu multe imagini, scheme, tabele etc. la care layout-ul conteaza.

Toate trei au eInk Pearl,  ultimul tip de ecran eInk, care - sustine Amazon - are contrastul cu 50% mai mare decat la ereaderele din generatiile anterioare.


Eu ezit intre Kindle Wi-Fi si 3G (dar oricum in momentul asta nu am nici banii - asa ca am timp sa ma hotarasc).

Disclaimer: I am a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.com.

3 comentarii:

  1. Am un Kindle din prima generatie si pot sa spun ca singurul lui atu este aspectul placut al textului pe display. In rest mi se pare dezastru - browserul de internet e extrem de primitiv si cu functii limitate, elementele mecanice (de exemplu butonul on/off) sunt foarte nefunctionale, formatele de carti suportate sunt putine si e nevoie adesea de conversii complicate si care dau multe erori.

    E posibil ca versiunile ulterioare sa fi remediat o parte a acestor lipsuri. Pana una, alta, eu am trecut le iPad si-s foarte multumit (pana si textul de afisaj poate fi facut destul de prietenos daca ai aplicatii bune), nu-mi doresc readere gen Kindle sau Borders sau care or mai fi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil ca versiunea de acum - Kindle 3 cum i se zice neoficial - a remediat destul de multe, ca pe site-ul Amazon insista pe cat l-au inbunatatit (cu tot felul de procente, la contrast de ex, cum ziceam). Si ca design arata mult mai bine decat primul Kindle, la care nu-mi placea aspectul.

    Si browser-ul am inteles ca l-au imbunatatit destul insa aici orice ar face tot nu va fi ca la iPad pentru simplul fapt ca Kindle n-are touchscreen.

    Pe de alta parte, un Kindle costa vreo 6 milioane (vechi), un iPad vreo 20 de milioane (comparand variantele cele mai ieftine, fara 3G). Pentru mine e exclus sa imi iau iPad pana nu trece criza asta pe cand un Kindle nu-i chiar total imposibil.

    Altfel si pe mine ma tenteaza o tableta - pentru multifunctionalitate, touchscreen dar si pentru faptul ca, instaland si aplicatia Kindle si alte aplicatii de citit, poti citi si formatele Kindle dar si EPUB pe acelasi device.

    RăspundețiȘtergere
  3. E drept, exista si factorul pret, care nu e neglijabil. Eu ma numar printre rasfatatii care si-au cam permis sa-si ia ce le-a poftit inima si uneori e bine sa mi se reaminteasca ca sunt mai degraba exceptia decat regula.

    RăspundețiȘtergere