duminică, 20 aprilie 2014

Mihai Eminescu - Poesii

AutorMihai Eminescu (1850 - 1889)
Anul aparitiei: 1883 decembrie
DownloadEPUBMOBIPDF (183 pagini)
Online: la ro.wikisource
Coperta: originala a primei editii

De data asta nu e un ebook facut (ci doar corectat) de mine, e facut de jurnalistul si bloggerul Iulian Comanescu, care zicea la finalul volumului ca:
Cu alte cuvinte, puteți să-l distribuiți mai departe, puteți să-l modificați, dar cu citarea sursei (Comanescu.ro) și fără scop comercial. 
Asadar l-am corectat, ca lipsea sistematic ultimul vers la poeziile din a doua jumatate a cartii (si prima parte a poeziei Calin), si l-am completat cu mica prefata originala a primei editii, scrisa de Maiorescu, pt ca acest ebook incearca sa reproduca cat mai exact - inclusiv prin titlu si coperta originala - acea prima editie, realizata de Titu Maiorescu, dupa imbolnavirea lui Eminescu, in timp ce poetul era internat la Viena. Selectia si ordinea poeziilor - cele mai multe publicate in Convorbiri Literare, dar si cateva inedite pe atunci, gasite de critic prin manuscrisele poetului - ii apartine lui Maiorescu. Nu am socotit insa ca e cazul sa perpetuam si omisiunile criticului - versurile omise de el (de ex. 4 strofe din Luceafarul!) doar le-am estompat.

Este cadoul meu de Pasti pt cititorii blogului - Sarbatori fericite!

PS: Vedeti si blogul lui Eminescu, intretinut de mine, continand insemnarile lui din manuscrise, asa-numitul Fragmentarium (ocazional si din articolele lui din presa):


(Daca va intrebati de ce MihaiL - pt ca adresa cu Mihai era deja luata; plus ca, dupa cum vedeti mai sus, pe copeta primei editii prenumele lui era scris Mihail, ca in acte.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu