sâmbătă, 14 februarie 2015

Joc literar - LitQuizXIX - Ghiceste personajele !

De data asta nu va ofer o carte gratuita ci un joc gratuit inspirat din carti - din romanele clasice englezesti din secolul XIX:


E facut cu Ren'Py - un engine gratuit special pt "visual novels" usor de utilizat pt oricine are notiuni de baza de programare si cu care se pot face chestii mai complexe decat joculetul meu. Am folosit ilustratii vechi, autentice din secolul XIX, cele mai multe din revista Ackermann's Repository, dar si de la teatrele de jucarie la moda in epoca - blogul The Fanciful Muse al lui E. K. Duncan mi-a fost de mare ajutor la gasirea imaginilor. Evident, fiind din secolul XIX, copyright-ul le-a expirat si ilustratiile sunt azi in domeniul public, ca si cartile clasice din care am preluat personajele.

Desi ar trebui engine-ul e conceput a.i. sa functioneze si pe Mac si Linux, eu nu l-am putut testa decat pe Windows (mai exact pe Win XP si Win 8 (in mod desktop) - dar nu ma indoiesc ca merge si pe versiunile dintre ele). Sunet nu are - desi engine-ul permitea - pt ca din pacate cu copyright-ul mp3-urilor, chiar la jocuri gratuite, e mai complicat. Jocul porneste in romana, dar daca preferati, gasiti usor de unde sa schimbati limba in engleza (varianta numai in engleza ma gandesc sa o pun la vanzare).

Astept cu interes impresii si critici constructive.

2 comentarii:

  1. Manualele pt Limba germana Menschen un Epub mi-ar fi de mare folos. :)
    Multumesc.
    Mihaela Diaconu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere