vineri, 25 aprilie 2014

eBook gratis de la Editura Litera, dupa Ziua Cartii

De Ziua Mondială a Cărții (23 iunie), Editura Litera a oferit gratuit 10.000 de cărți care s-au epuizat rapid, datorită unor ”pasionați de lectură” care, după cum relatează Adevărul, s-au îmbulzit, împins, îmbrâncit și au luat cărți cu plasele (poate îi găsiți cu ele la talcioc), încât cititorii mai blânzi și mai puțin răzbătători au mai găsit doar semne de carte și flori mai mult sau mai puțin strivite.

Ocazie pentru Editura Litera să-și amintească de oferta lor de ebooks, cadouri poate mai adecvate, căci nici nu se epuizează, nici nu sunt limitate la București, ci pot fi oferite românilor din toată lumea.

Preiau mesajul de pe pagina de Facebook a Editurii Litera:
Avand in vedere parerile pro si contra, dar si rapiditatea cu care participantii la eveniment au luat cele 10 000 de carti oferite, vom continua aceasta initiativa de incurajare a lecturii prin a va oferi un eBook cadou. Asadar, trimiteti-ne pana luni, 29 aprilie, un mesaj privat cu datele voastre ( nume, prenume, adresa de e-mail) si va vom trimite, gratuit, o carte in format electronic. 
Pt a beneficia de ofertă, pt a trimite acel mesaj privat, vă trebuie desigur cont Facebook.

Și librăria Elefant, care are cea mai mare ofertă de eBooks in limba română, oferă - doar azi, 25 aprilie -  un ebook aproape gratis - cu 90% reducere:

Un american la Chișinau de Dumitru Crudu cu 1,70 lei (preț normal 17 lei)

Tot azi oferă și  30% reducere la toate ebooks, cu codul promoțional EBOOKS1024.

duminică, 20 aprilie 2014

Mihai Eminescu - Poesii

AutorMihai Eminescu (1850 - 1889)
Anul aparitiei: 1883 decembrie
DownloadEPUBMOBIPDF (183 pagini)
Online: la ro.wikisource
Coperta: originala a primei editii

De data asta nu e un ebook facut (ci doar corectat) de mine, e facut de jurnalistul si bloggerul Iulian Comanescu, care zicea la finalul volumului ca:
Cu alte cuvinte, puteți să-l distribuiți mai departe, puteți să-l modificați, dar cu citarea sursei (Comanescu.ro) și fără scop comercial. 
Asadar l-am corectat, ca lipsea sistematic ultimul vers la poeziile din a doua jumatate a cartii (si prima parte a poeziei Calin), si l-am completat cu mica prefata originala a primei editii, scrisa de Maiorescu, pt ca acest ebook incearca sa reproduca cat mai exact - inclusiv prin titlu si coperta originala - acea prima editie, realizata de Titu Maiorescu, dupa imbolnavirea lui Eminescu, in timp ce poetul era internat la Viena. Selectia si ordinea poeziilor - cele mai multe publicate in Convorbiri Literare, dar si cateva inedite pe atunci, gasite de critic prin manuscrisele poetului - ii apartine lui Maiorescu. Nu am socotit insa ca e cazul sa perpetuam si omisiunile criticului - versurile omise de el (de ex. 4 strofe din Luceafarul!) doar le-am estompat.

Este cadoul meu de Pasti pt cititorii blogului - Sarbatori fericite!

PS: Vedeti si blogul lui Eminescu, intretinut de mine, continand insemnarile lui din manuscrise, asa-numitul Fragmentarium (ocazional si din articolele lui din presa):


(Daca va intrebati de ce MihaiL - pt ca adresa cu Mihai era deja luata; plus ca, dupa cum vedeti mai sus, pe copeta primei editii prenumele lui era scris Mihail, ca in acte.)