joi, 28 februarie 2013

Sergiu Somesan - Povestiri fantastice si SF

Autor: Sergiu Somesan
Download: ePub / Mobi / PDF (95 pagini)
Online: pe blogul autorului:
Apa vie, apa moarta
Taietorul de lemne
Nascocirea
Inchide bine usa!
O casca alba si un copil in ploaie
O racheta cu numele meu
Poiana ingerilor
Cel din urma unicorn
Intalnire cu o zeita
Mica mea contributie la sfarsitul lumii
Ghidul scriitorului de SF
Coperta: fotografie de Eugen Demeterca

Cum am observat ca multi dintre cititorii de ebooks sunt in acelasi timp cititori de SF - probabil e vorba de deschiderea spre nou / viitor / stiinta & tehnologie - si presupun ca unii au fost dezamagiti negasind nimic SF intre cartile electronice convertite de mine, am apelat la Sergiu Somesan, un scriitor SF pe care l-am cunoscut candva prin alte parti ale netului.

Sunt 10 povestiri, unele stiintifico-fantastice, altele numai fantastice (nu in sens de heroic fantasy, ci mai degraba, sa zicem, cel de la  E. A. Poe sau eventual V. Voiculescu). In cele mai multe dintre povestririle lui Sergiu Somesan, asa cum observa alt scriitor SF, Liviu Radu:
"autorul foloseste o reteta proprie: actiunea incepe in modul cel mai banal cu putinta, într-un mediu obisnuit; apoi realitatea se distorsioneazã"

La sfarsit e un ghid al scriitorului SF care cred ca merita citit de cei interesati (chiar daca nu sunt de acord cu unele pareri, ca cele despre femei si jocuri).

Cartea este sub copyright, toate drepturile asupra ei apartin autorului Sergiu Somesan, prin bunavointa caruia v-am putut-o oferi.

[later edit din 7 martie: am editat cartea, corectand mici scapari (typo)]